Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

JOHAN DALENE, violin
og JULIEN QUENTIN, klaver

15. juli kl. 20:00

PROGRAM:

Maurice Ravel (1875-1937):
Violinsonate Nr. 2 i G-dur, Op. 45 (1923-27) 

Kaan Bulak:
10 Miniatures

Jean Sibelius (1865-1957):
Fra “6 Pieces for Violin and Piano Op. 79:

Sergei Prokofiev (1891-1953):
Violinsonate nr. 2 i D-dur, Op. 94bis

 

Programmet præsenteres af Carsten Wiedemann

JOHAN DALENE, violin og JULIEN QUENTIN, klaver

Den 20 år gamle violinist, Johan Dalene, gør allerede indflydelse gældende på den internationale scene og optræder med førende orkestre og i vigtige koncertsale både hjemme i Sverige og i udlandet.

Hans forfriskende ærlige musikalitet kombineret med en evne til at engagere sig med både musikere og publikum har vundet ham mange beundrere, senest som førstepræmievinderen i den prestigefyldte Carl Nielsen-konkurrence i 2019, der blev sendt til publikum verden over på medici.tv.

Johan begyndte at spille violin i en alder af fire år og debuterede tre år senere. Han har vundet en række konkurrencer, inklusive en toppræmie i juniorkategorien i Menuhin-konkurrencen og førstepræmie i Thomas og Evon Cooper International Violin Competition i Oberlin, USA, hvor han opførte Tchaikovsky-koncerten med Cleveland Orchestra. I 2018 blev han optaget på det norske Crescendo-program, hvor han har arbejdet tæt sammen med mentorerne Janine Jansen, Leif Ove Andsnes og Gidon Kremer. Andsnes inviterede derefter Johan til at spille på Rosendal Kammermusikfestival, og de optrådte sammen igen i maj 2019 på Bergen International Festival.

Johan spiller en Stradivarius-violin fra 1736, der generøst er udlånt via Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Ved denne lejlighed bliver Johan Dalene akkompagneret af den franske pianist Julien Quentin, som har etableret sig som en alsidig og følsom musiker, som er en særdeles efterspurgt kunstner som både solist og kammermusiker.

Detaljer

Dato:
15. juli
Tidspunkt:
20:00
Begivenhed Kategori: